söndag, september 04, 2005

Fler borde avkragas!

Biskopsmötet har i ett yttrande till Överklagandenämnden sagt att f.d. prästen Arne Olsson har trätt ur vigningstjänsten i SvK och trätt in i en annan kyrkas gemenskap. Detta betyder att med största säkerhet kommer Arne Olsson inte att få tillbaka sitt prästämbete.
Han hade blivit av med sitt ämbete pga att han biskopsvigdes för Missionsprovinsen. Detta ansåg han vara fel så han överklagade till SvK.
Det var viktigt att biskopsmötet gjorde denna markering. Det kommer förhoppningsvis att påskynda Missionsprovinsen att bilda ett eget samfund.
Intressant är att Lutherska världssamfundet sparkar biskop Walter Obare som teologisk rådgivare pga av att det var han som biskopsvigde Arne Olsson.
Förhoppningsvis kommer domkapitlet i Göteborgs stift att agera mot de präster som aktivt deltog vid Arne Olssons biskopsvigning. Den förste jag tycker att de skall ta i tu med är provinssekreteraren Bengt Birgersson. Han är prästvigd i SvK men gör allt för att splittra och motarbeta SvK. Han borde avkragas omedelbart.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag håller med Nisse Kaisers 2 år gamla uppmaning gällande Bengt Birgersson, korsfäst honom då man ändå pratar om partiPISKOR m.m.
Det är rätt, håller helt med, döda, döda, döda!!!

18/4/07 20:56  

Skicka en kommentar

<< Home