måndag, juni 13, 2005

Fd präst stretar emot!

Jag sa i Lusläsning av matrikeln att fd prästen Arne Olsson inte stod med i Matrikel för Svenska kyrkan. Detta var inte sant då han står med, men under Avgångna från kyrkans vigningstjänst.
Arne Olsson har överklagat Karlstad domkapitels beslut om att frånta honom ämbetet till Svenska kyrkans överklagandenämnd. Överklagandenämnden har bett Biskopsmötet om ett yttrande. Efter sommaren räknar överklagandenämnd komma med sitt svar på Olssons överklagande.
Vi får nu bara hoppas att Biskopsmötet och sen överklagandenämnd fattar det enda rätta beslutet: att Arne Olsson inte återfår sitt ämbete. Detta skulle öppna för total anarki bland de konservativa prästerna.

På ett sätt är det ju redan kaos då präster väljer att inte följer Svenska kyrkans ordning, utan att någonting händer. Intressant att de VÄLJER att inte följa kyrkans ordning, de gör ett aktivt val. Enligt mig kan man inte göra som de och hänvisa till Gud eller bibeln eller traditionen. Detta är endast ett sätt för att inte behöva ändra sig eller ta i tu med det som måste förändras.